Русија Свет

АЛАРМАНТНО! Русија више не подиже ловце да зауставе израелске авионе у Сирији – ДЕШАВА СЕ НЕШТО МНОГО ГОРЕ

Руски ловци више не узлећу да пресрећу израелске ратне авионе, јављају руски медији као хитну вест.

Упркос чињеници да су се неколико година руски ловци дизали да пресрећу израелске ратне авионе (ИДФ) током скоро сваког напада, данас, у случају претње од Израела, руски ратни авиони више не лете у небо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За израелску авијацију ово је веома лоша вест.

Према речима стручњака, ако је раније Русија активно подизала борце за заштиту Сирије од израелске инвазије, данас је руска војна команда одлучила да не предузима такве кораке.

То је првенствено због чињенице да израелска страна не одговара на упозорења Русије. У случају најмање претње руској војсци, авиони ИДФ биће у великој опасности.

„Руска страна је одлучила да борбу против израелске агресије треба водити само радикалним методама. У случају покушаја израелских ловаца да наруше сиријску границу, на борбени авион ИДФ -а одмах ће се лансирати ракета, а у случају претње руској војсци сви израелски борци који представљају претњу биће нападнути, “ пишу добро обавештени руски медији.

Треба напоменути да данас Израел чак ни не покушава да нападне сиријски ваздушни простор, схватајући да ће то довести до тренутног напада Русије.

Већ смо раније објавили да је руска војска укључила системе за електронско ратовање за ометање израелских авиона као и за већ лансиране ракете од истих.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs