Србија

АВИОНИ НАДЛЕЋУ ЦЕНТАР БЕОГРАДА! Ево шта се дешава!

Војна авијација надлетаће данас и сутра центар Београда због учешћа на промоцији најмлађих официра Војске Србије, која ће бити одржана у суботу у 10 сати на платоу испред Дома Народне скупштине, и којој ће присуствовати и председник Србије Александар Вучић, а биће и бројних измена у саобраћају

Најмлађи официри Војске Србије биће промовисани у своје прве чинове на свечаности у суботу, 11. септембра, испред Дома Народне скупштине, у присуству председника Републике Александра Вучића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У прве официрске чинове биће промовисано укупно 139 кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

Војну академију завршава 121 кадет и кадеткиња 141. и 142. класе Војне академије, међу којима је седам кадета из Оружаних снага БиХ, док Медицински факултет ВМА завршава 18 младића и девојака 7. класе тог факултета.

Програм свечаности ће увеличати учешће авијације Војске Србије и наступи Уметницког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, као и Репрезентативног оркестра Гарде.

Надлетање авијације трајаће данас током читавог дана

Промоција испред Дома Народне скупштине почиње у суботу у 10 сати, а генерална проба свечаности биће одржана данас поподне, у 17 часова испред Дома Народне скупштине.

Због овога Београђане очекују и бројне измене у саобраћају, а биће и већих измена на линијама градског превоза.

– Поједине улице биће затворене у петак, 10. септембра од 15 до 20 сати, као и на сам дан свечаности, 11. септембра, од осам до 13 часова – саопштило је Министарство одбране.

За саобраћај ће бити затворене Таковска, од Улице 27. марта до Кнеза Милоша, Кнеза Милоша, од Немањине до Булевара краља Александра, Дечанска, од теразијског тунела до Трга Николе Пашића, као и Трг Николе Пашића, од Теразија до Кнеза Милоша, као и поједине околне улице укључујући и део Булевара краља Александра од Београдске до Кнеза Милоша.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг