Србија

БЛОКИРАН БРАНКОВ МОСТ: Учесници еколошог протеста потпуно затворили обе стране на сат времена, возачи били ЗАРОБЉЕНИ У КОЛИМА

Еколошки устанак који је данас одржан у престоници, завршен је нешто пре 18 сати, објавили су организатори.

Саобраћај још није кренуо у пуном обими преко Бранковог моста али, како јавља репортер „Блица“ са лица места, то ће се десити вроло брзо с обзиром да се окупљени полако разилазе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Учесници еколошког протеста око 16 сати блокирали су Бранков мост у Београду. Велики број аутомобила и неколико аутобуса остали су практично заробљени у тракама које иду од Новог Београда до центра града.

С обзиром на то да се на мосту створио невероватан колапс, организатори протеста су позвали учеснике да се помере на другу страну, како би аутомобили и аутобуси који су заробљени могли да прођу, што су возач и путници у поменутим возилима поздравили трубљењем.

Сат времена касније, Бранков мост је скоро па рашчишћен што се возила тиче. Аутомобили и аутобуси јавног превоза нешто после 17 сати кренули су уназад. Ту је отприлике пет аутобуса. Аутомобили су се већ окренули и полако се враћају на Нови Београд. Тако да се рашчишћава саобраћајна блокада.

Како сазнајемо, траке од Новог Београда биле су отворене за саобраћај и када су учесници еколошког протеста кренули ка мосту, а полиција је возила усмеравала на силазак ка Калемегдану, међутим, у једном тренутку грађани су прешли и у другу траку и потпуно блокирали саобраћај.

Огорчени возачи који су сада остали заробљени у аутомобилима свађали су се са учесницима протеста због којих сада не могу да сиђу с моста.

Телевизија Н1 јавља да је дошло и до неколико физичких и вербалних обрачуна између грађана у аутомобилима који су остали заробљени, и демонстраната који им не дозвољавају да прођу.

Један од сукоба забележен је камером, а како је јавио Н1, ескалацију сукоба спречио је полицајац у цивилу.

У колони се налазио и велики број аутомобила, а протезао се све до Новог Београда.

У току је и концерт групе „Деца лоших музичара“, а најављено је и обраћање еколошких активиста и јавних личности. Учесници еколошког протеста су најавили да ће протест трајати два сата.

Ива Марковић из организације „Право на воду“, рекла је да је скуп на Бранковом мосту пријављен полицији и нагласила да ово што се догодило „није кривица организатора“.

– Мислим да нема места сукобима. Није било никаквих тешких инцидената. Ми смо се најавили на два сата, то још није истекло – казала је Марковић за Н1 и додала да свих 13 захтева које су еколошки протести тражили у априлу и даље важе, али и да су додали нови сет захтева.

Извор: Блиц