Издвајамо Православље

ДАНАС ЈЕ СВЕТИ МОЈСИЈЕ БОГОВИДАЦ: За здравље ближњих обавезно урадите ово

Српска православна црква и њени верници славе празник Старозаветног пророка Мојсија, вође и законодавца наорда израелског.

Мојсије се родио у Египту око 1300. године пре Христа. Упокојио се на граници Обећане земље у 120. години овоземаљског живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Беседа на данашњи дан говори о претварању воде у вино:

Словом Божјим претвара се течна вода у пару, а пара у лед и снег. Тим истим Словом вода у лози претвара се у вино. Какво је дакле, чудо за Слово Божје ваплоћено, за Христа Господа нашег, што је у Кани претворио воду у вино? За нас људе, помрачене грехом, то је велико чудо; за нашу природу, грехом раслабљену, то је недостижно чудо. Но чинити чудеса, није ли то Творчево обично занимање?

Болест је као вода, здравље као вино; нечистота од злих духова је као вода, чистота је као вино; смрт је као вода, живот као вино; незнање је као вода, истина као вино. Отуда кадгод је Господ болесне чинио здравим, нечисте чистим, мртве живим, заблуделе просвећеним.

Предање каже да би ваљало ујутру отићи у цркву и помолити се за здравље ближњих, а по повратку кући требало би попити мало вина како бисте били здрави током целе године.

Извор: Мондо