Регион

ДОДИК ПОДИГАО РЕГИОН НА НОГЕ: Морам рећи да себична европска политика “празни” Балкан који ће се пунити мигрантима…

Због политике Европске уније Балкан се “празни”, изјавио је данас у Будимпшти српски члан Председништва Милорад Додик у обраћању на 4. Демографском самиту.

“Долазим из земље где није све одређено, где смо наследили многе проблеме из грађанског рата. Током грађанског рата у БиХ број рођене деце је био много већи него у доба мира. То је потпуно апсурдно”, навео је Додик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истакао је да је политика ЕУ себична према Балкану.

“Морам рећи да себична европска политика “празни” Балкан који ће се пунити мигрантима који долазе из земаља са различитим културама. Питам вас да ли ће за неколико деценија Европљани живети у Европи”, навео је Додик.

Истакао је да БиХ вероватно још дуго неће постати чланица ЕУ.

“Забринут сам због тога што не знам у каквој ће заједници живети моја деца и унуци, да ли ће морати да оду”, рекао је Додик.

Он је упитао и зашто је проблем то што, како је казао, “ми жели да имамо суверену државу” и истакао да нема државе без породице нити породице без државе.

“Ми свакако нећемо бити примљени у ЕУ, па ја сада не морам да вам се улагујем. Европа мора да промени свој приступ. Како је могуће да је политички некоректно говорити да је мајка жена, а отац мушкарац. Ја то не могу да научим, логика ми не прихвата. Они желе да наметну своје вредности, а ја бежим од тога”, навео је Додик.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг