Србија

ДР ЈАНКОВИЋ О УВОЂЕЊУ КОВИД СЕРТИФИКАТА: Пропуснице поред угоститељских објеката морају бити обавезне и за…

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да ће за неколико дана бити донета одлука о увођењу ковид сертификата, те да ће се они прво користити за одлазак у угоститељске објекте и ноћне клубове, а проф. др Радмило Јанковић, заменик директора УКЦ Ниш каже за Курир да ову иницијативу подржава, али да она није довољна.

– Подржавам, али се њом јако мало постиже. Ако се одлука прошири и на догађаје, позоришта, тржне центре, биоскопе може имати неког, пре свега психолошког, ефекта на повећан обим вакцинације. Међутим, није довољна и имаће јако скроман ефекат на смањење броја заражених, хоспитализованих и умрлих – истиче Јанковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, премијерка Ана Брнабић је рекла у суботу, након седнице кризног штаба, да је донета одлука да се све службе у наредних седам дана припремају за увођење ковид сертификата.

– Свакако нећемо да их уводимо за малопродајне објекте, не можете да тражите некоме доказ да је вакцинисан да би купио храну, то би било противуставно – рекла је Брнабићева и додала да ће се сертификати прво користити за одлазак у угоститељске објекте и ноћне клубове односно за сва места где није неопходно да се борави.

Извор: Курир.рс/Р. К.