Србија

ДР ПОПАДИЋ О ЧЕТВРТОЈ ДОЗИ: Ако се они који су примили трећу дозу буду заражавали, увешћемо и четврту

Имунолог проф. др Душан Попадић с Медицинског факултета у Београду, који је и члан Националног тела за имунизацију, каже за Курир да ће пратити шта се дешава с људима који су примили трећу дозу, да ли им опада имунитет и у зависности од тога увести и четврту дозу вакцине против ковида ако буде потребно.

– Ако се они који су примили трећу дозу не буду буду заражавали, неће бити потребе за четвртом дозом. А ако се буду заражавали, требаће и четврта доза. Али све је то још непознаница, тек смо почели да дајемо трећу дозу. Вакцина за грип прима се једном годишње, па свакако вакцинација против коронавируса није штетна, не би то било ништа лоше. Али све ће да зависи од тога шта ће бити резулат ове треће дозе – наводи за Курир проф. Попадић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан шта би била та четврта доза – иста као и трећа или комбинација, каже да би било логично да вакцине могу да се комбинују и мешају, али о томе се још није расправљало.

– Не мора да буде тако, видећемо шта ће да буде резултат треће дозе, то је кључно – наводи проф. Попадић.

Подсетимо, директорка ковид болнице у Батајници др Татјана Аџиц Вукичевић изјавила је да ћемо можда морати да примимо и четврту дозу вакцине у фебруару.

Извор: Курир.рс/Ј.С.С.