Србија

ДРАМА СЕ НАСТАВЉА! Одбијени амбасадори Квинте код Вучића! Носе ли нови предлог?

Београд — У току је састанак председника Србије Александра Вучића са амбасадорима земаља Квинте, који су му прошле седмице нудили предлог за решење напетости на КиМ.

Реч је о амбасадорима Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и о шефу Делегације Европске уније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Састанак је почео у 13 часова на Андрићевом венцу, а у зграду председништва су пристигли амбасадори Сједињених Америчких Држава, Италије, Немачке, Француске Велике Британије, а ту је и шеф делегације Европске уније.

Тема састанка је криза на северу Косова и Метохије. Како је раније најављено, о исходу састанка јавност ће имати прилике да сазна на основу званичног саопштења.

Подсетимо, након што су Срби блокирали административне прелазе Јариње и Брњак, незадовољни yато што је Приштина на те прелазе послала специјалне јединице РОСУ због укидања српских регистарских таблица, амбасадори Квинте понудили су председнику Србије предлог за решење те ситуације, по којој бисмо, како је Вучић објаснио, „ми мало попустили, али би добили више“.

Међутим, Вучић је рекао да је одбио тај предлог јер је реч о уцени и политици свршеног чина, на шта он не пристаје.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг