Србија

ФИЛМСКА ПОТЕРА У БЕОГРАДУ: Полицајци покушали да зауставе аутомобил, они кренули да беже па запуцали

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду брзом и ефикасном акцијом ухапсили су В. М. (38) и Ф. В. (32) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, напад на службено лице у вршењу службене дужности и неовлашћено коришћење туђег возила.

Како је саопштио МУП, полицијски службеници су у Булевару војводе Мишића покушали да зауставе аутомобил марке „шкода октавија“ у којем су се осумњичени налазили, али су се они оглушили о наређење.

Приликом бекства ударили су у службено возило, угрожавајући животе полицијских службеника, а потом и у бандеру поред пута.

Осумњичени који је седео на месту сувозача терети се да је затим извадио пиштољ и уперио га ка полицајцима, након чега су припадници МУП испалили неколико хитаца у правцу возила у циљу упозорења и спречавања осумњиченог да употреби оружје.

Брзом реакцијом полицијских службеника В. М. и Ф. В. су разоружани и ухапшени.

Претресом „шкоде октавије“ заплењена су два пиштоља, мања количина прашкасте материје за коју се сумња да су спид и амфетамин, као и пластичне везице за везивање, рукавице и радио-станица.

Такође, полиција је на Дорћолу пронашла и „дачију сандеро“ коју су, како се сумња, В. М. и Ф. В. претходно отуђили.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Извор: Нова