Спорт

ХАОС НА ДЕРБИЈУ БРАЗИЛ – АРГЕНТИНА: Здравствени радници управо избацују фудбалере Аргентине са терена (ФОТО)

Велики дерби јужноамеричких квалификација за Светско првенство прекинут је након само седам минута игре.

Меч Бразила и Аргентине је прекинут пошто су домаћини покушали да гостујуће играче избаце са терена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До прекида је дошло када су здравствени радници Бразила ушли на терен како би са утакмице избацили четворицу Аргентинаца, Емилијана Мартинеза, Ђованија Ло Селса, Емија Буендију и Крстијана Ромера.

Велики фудбалски преседан догодио се у Сао Паулу. Тек што је утакмица почела и пошто је Отаменди оштро стартовао над Едером, сукобили су се играчи два национална тима, а у том моменту су званичници Бразила ушли на терен са жељом да са истог изведу неколицину „гаучоса“.

Реч је о оним репрезентативцима Аргентине који су из Енглеске допутовали на овај меч игран у Бразилу.

Према важећим правилима за сузбијање ковида у Бразилу, сви који долазе из Велике Британије морају одмах у 14-дневни карантин, а играчи Аргентине који су спорни су Еми Буендија, Емилијано Мартинез, Ђовани Ло Селсо и Кристијан Ромеро.

АНВИСА, Национална агенција за здравствени надзор је наложила локалним властима да поменуте фудбалере, Буендију, Мартинеза, Ло Селса и Ромера, депортују. Полиција је била у хотелу где су се Аргентинци спремали за меч, прекинула припреме, али је читав тим „гаучоса“ успео да се укрца у аутобус и крене ка „Арени Пернамбукано“ у Ресифеу.

Уместо да напусте земљу, у аутбус су ушли и „преступници“ који су према мишљењу Бразилаца у земљу ушли на превару. Међутим, сви сем Буендије су чак били и у стартној постави, а угледни сајт „Оле“ пише како је полиција упозорила Аргентинце који су одбили изостанак четворице играча уз објашњење“: Играће све или неће нико.

Утакмица је прекинута и према последњим информацијама власти Сао Паула су организовале посебан аутобус за репрезентативце којим ће их транспортовати до одређене, за сада непознате локације. Врло вероватно до аеродрома.

Извор: sport.blic.rs