Свет

ХАОС У МЕЛБУРНУ: Демонстранти јуре полицију, они беже џиповима (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Већ два дана у Мелбурну трају протести против обавезне вакцинације и епидемиолошких мера. Грађевински радници, које подржавају противници вакцинације и ношења маски, тврде им је на тај начин директно угрожена егзистенција.

После осам сати протеста током ког су хиљаде људи изазвале хаос у граду и блокирале главну саобраћајницу у граду, полиција је уз помоћ сузавца, димних и шок бомби и пендрека, успела да растури демонстранте, и ухапси 62 особе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Више стотина људу изашло је на улице, незадовољни јер су власти донеле одлуку да се грађевинска индустрија затвори на две недеље, због лоших мера заштите током рада и све већег броја случајева међу грађевинцима – 409 потврђених.

Ова одлука разбеснела је раднике којима је на овај начин угрожена егзистенција и који су своје незадовољство решили да искажу протестујући на улицама Мелбурна.

На снимку који кружи Твитером види се како полиција почиње да бежи аутомобилима, након што су бесни демонстранти кренули ка њима. Они су покушали брзо да окрену службена возила и побегну, међутим, револтирани грађани су их сустигли.

Неки од њих почели су каменицама и флашама да гађају аутомобиле, док су други отишли корак даље и почели рукама да ударају возила и ломе ретровизоре и ветробранска стакла.

Полицијска кола су се затим зауставила и наоружани полицајци су кренули на руљу која је у том моменту почела да бежи.

Командант полиције државе Викторија рекао је да је безбедност јавности њихов главни циљ и да ће протести бити прекинути.

Демонстранти су у једном тренутку, у јеку шпица, блокирали главну саобраћајницу у граду.