Свет

ХАОС У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: Британци се туку због горива, празне полице, ангажована војска (ВИДЕО)

Прво је завладала несташица возача камиона, затим намирница на полицама, а сад и горива на бензинским пумпама.

Ова последња несташица толико је критична да влада сада шаље војнике да развозе гориво у цистернама на празне бензинске пупме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ово је Велика Британија 2021. године“, наовди Индеx.хр и додаје да земља није у рату ни ванредном стању, није погођена неком великом природном катастрофом, није ни у економској кризи, барем засад, а и најгори дио пандемије је, према свему судећи, иза ње.

Главни узрок хаоса треба тражити другде – пре свега у Брегзиту и тврдоглавој политици британске владе након што је коначно извела земљу из ЕУ. Последица те политике – недостатак између 90.000 и 120.000 возача камиона на британском тржишту рада резултирала је општом несташицом на пумпама и у мањој мери, у продавницама.

Огроман недостатак возача камиона изазвао је хаос у ланцима набавке свега, од хране до горива, те повећао низ поремећаја и поскупљења уочи Божића.

Ангажована је војска за превоз горива, ког не недостаје, али га нема ко превозити, а премијер Борис Џонсн тврди да се снабдевање горивом враћа у нормалу.

Министри су узалуд позивали људе да не гомилају залихе горива у паници, а многе бензинске пумпе биле су присиљене напросто да се затворе пред невиђеном навалом.

Епилог су туче људи на пумпама у којима се чак потежу и ножеви.

Извор: ИНДЕX.ХР