Србија

ХИТНО! Неће више да трпе терор! Срби масовно кренули ка Јарињу! Са више од 300 возила блокирали административни прелаз!

Игор Симић из Српске листе каже да су Срби са Косова и Метохије бесни због потеза Приштине да на административне прелазе Јариње и Брњак пошаље јединице РОСУ

Он је за Јутарњи програм ТВ Прве рекао да су Срби са КиМ дубоко узнемирени јер је Приштна упутила преко 20 возила, до зуба наоружаних специјалаца. Према његовим речима, они су бесни и тренутно су возилима кренули ка административним прелазима ЈАриње и Брњак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према најновијим информацијама које је Симић пренео, тренутно је око 300 возила Срба на Јарињу и више од 100 на административном прелазу Брњак.

– Блокиране су обе саобраћајне траке и саобраћај је у блокади – рекао је он и додао да се јутрос одржане хитне консултације чланова Српске листе.

Како јавља репортер Косово онлајна са Јариња, велики број незадовољних грађана окупио се због појачаног присуства специјалних јединица Росу и најављеног успостављања реципроцитета, од стране власти у Приштини, за саобраћајне таблице са ознакама Републике Србије

Они су зауставили сауобраћај у обе коловозне траке, а специјалне јединице Росу траже од њих да се разиђу. На Јарињу је тренутно приметна велика тензија.

Грађани кажу да су дошли да мирно изразе своје незадовољство, а да су управо јединице Росу прве блокирале пут и са дугим цевима плаше градјане дуж читавог пута према Митровици.

На прелазу Јариње од јутрос је присутан велики броји пропадника специјалних полицијских јединица Росу, који су сем на Јарињу распоређени и на другом прелазу према Србији, Брњаку, као и широм севера Косова.

То, као и чињеница да су власти у приштини најавиле да почињу са успостављањем реципроцитета према Србији, изазвало је велику забринутост и револт грађана српске националности.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ТВ Прва