Србија

Хитно се огласио! ХОЋЕ ЛИ БИТИ НОВИХ, ТЕШКИХ МЕРА У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ? Вучић открио све: Нећемо се додворавати људима, ЖИВОТИ СУ НАМ НАЈВАЖНИЈИ!

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је примопредаји специјалних возила за вакцине која су донација Европске уније и том приликом коментарисао епидемиолошку ситуацију у земљи и нагласио значај вакцинације

Вучић је истакао значај ове донације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нама је ово важно, решава нам логистичке проблеме. Важно је да сви добију своје возило, и да могу брзо да поделе вакцине. Много лепо изгледа, сва возила су нова. Видео сам да је и директорка Батута задовољна, сви су срећни, хвала на донацији, ово је од пара туђих пореских обвезника и ми то ценимо – коментарисао је председник и додао:

– Људи, имате пет вакцина, изаберите једну. Ако хоћете, кажите, купићемо и шесту. Ми другог решења за ову пандемију немамо. Ако не бринете о свом здрављу, брините о туђем. Угрозићете живот неког другог. Не могу да верујем да неко у 21. веку прича приче о чипу у вакцини. Све лекове смо обезбедили, обезбедићемо још, реците шта желите. Све ово што причамо, сав овај новац који трошимо на здравство, све то је надокнадиво. Али животи људи нису. Не знам какве ћемо мере да доносимо, морамо да живимо, људи су сити свега, али ми се никоме нећемо додворавати. Важно је шта је то што може да има ефекта и како ћемо да сачувамо економију јер ми на крају морамо да платимо лекара – нагласио је председник.

О посети Меркелове

– Било ми је жао када сам пратио Меркелову, нисам сигуран када ћемо је поново угостити у Србији, а много је учинила за нас. Да једна велика Немачка указује такво поштовање према Србији, то није до односа становника који је 13:1 – рекао је Вучић.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Емануеле Жофре, симболично је, уручењем кључева министарки за европске интеграције Јадранки Јоксимовић и министру здравља Златибору Лонцару, предао возила на коришћење, у присуству председника Србије Александра Вучића.

Возила су набављена средствима ИПА 2020 кроз Пројекат ЕУ за локални развој (ЕУ ПРО ПЛУС), који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Иначе, циљ програма ЕУ за локални развој ЕУ ПРО Плус је да допринесе свеукупном друштвеном и економском развоју 99 локалних самоуправа у Шумадији, западној, јужној и источној Србији.

Европска унија је определила 30 милиона евра за трогодишњи програм.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс