Србија

Хитно се огласио! ИЛИ ТО ИЛИ ЗАТВАРАЊЕ! Доктор Кон о новим мерама у Србији

Епидемиолог Предраг Кон најавио да данас ће се наредних дана одржати седница Кризног штаба, чији је члан, и додао да је алтернатива ковид пропусницама – затварање.

„Што се тиче ковид пропусница, мало се закаснило. Врло смо озбиљно дискутовали о томе још у мају, на нивоу града. Речено је да је увођење неуставно и престало је да се прича о томе“, изјавио је Кон за ТВ Прва.

Он је додао да ковид пропуснице могу да се односе на активности које нису есенцијалне за живот човека, а то су забаве, славља.

„Прошло је време када би ковид пропуснице дале максималан ефекат. Алтернатива пропусницама је затварање, нема друге. Не полицијски час. Или да не радимо ништа, али то отворено да се саопшти и биће нам онако смо се вакцинисали“, додао је Кон.

Он каже да је било очекивано да се догоди повећање у броју оболелих.

„Само, очекивали смо да ће се то десити мало касније. Очекивали смо и да ће снага и потенцијал вируса да слаби и онда нам се то догодило да пред почетак школске године, након повратка са одмора, дође до пораста. Шокантно је када видите колики су бројеви новооболелих, да се људи одлучују да верују измишљотинама којима су били затрпани деценијама уназад када је рец о вакцинама“, нагласио је Кон.

Он каже да је издоминирао став – не може нам нико ништа.

„Овде се иде по принципу – не може нам нико ништа, јачи смо од судбине. У оваквој ситуацији организовати весеље? Па, шта је то него ово што сам управо рекао – „не може нам нико ништа“? Не разумем ту врсту самоубилачке борбе против вируса. Ако сакупите на слављу 200-300 људи на једном месту, ризик од заражавања, јасно, постоји. Али, ако је већ тако, људи, вакцинишите се, па идите на славље“, поручио је епидемиолог.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг