Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО! Тиодоровић открио о чему ће бити речи на седници Кризног штаба!

Београд — Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић је гостујући на ТВ Прва рекао да ће на Кризном штабу расправљати о школама, али и о ковид пропусницама.

Др Тиодоровић је рекао да нису проблем мере већ контрола мера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Видећете на селу човека на трактору потпуно самог који носи маску, али ћете зато по градовима у превозу видети људе који и даље не носе маске“, рекао је Тиодоровић.

„Тешко је носити маску када је врућина… Али онда се вакцинисати“, поручио је епидемиолог.

„Нама доминирају међу умрлима, старији, ураво ти хронични болесници, они носе тај број чак преко 50 до 60 одсто. Пре неки дан сам поменуо момка од 21 године који је нажалост фатално завршио, то сам урадио да бих младима скренули пажњу да су и они угрожени“, рекао је доктор Тиодоровић.

У ковид болници у Крушевцу најмлађи пацијент има 23 године, није вакицнисан и нема придружене болести, рекао је доктор.

Шта ће бити на столу на Кризном штабу?

„Сви саветују нове мере, а када погледате да су на снази врло јасне мере“, казао је доктор.

„Оно што ја тражим је оштра контрола строгих мера. Унутра маска и дистанца, споља не мора маска али дистанца од метар и по, два. Било је у тржним центрима доста добро једно време, ковид редари су то контролисали“, додао је.

“ „Ковид пасоши ће бити једна од тема, по чему је то дискриминација? Ово говорим са становишта медицинског дела, ми на томе инсистирамо већ неко време“, рекао је Тиодоровић.

„Данас ћемо сигурно говорити о школама, мораћемо то да анализирамо“, рекао је.

На питање да ли ће препорука Кризног штаба бити да сва деца пређу на онлајн наставу, доктор је одговорио да не мора да буде тако.

„Ту мора да буде селективно спровођење, ја се за то залажем“, рекао је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92