Србија

Избио скандал! Приведена учитељица из Новог Пазара! УМЕСТО ДРЖАВНЕ ХИМНЕ СРБИЈЕ ПУШТАЛА ДЕЦИ БОШЊАЧКУ ХИМНУ „ЈА САМ СИН ТВОЈ“!

Фото: Фејсбук принтскрин

Учитељица Адела Караахметовић Мелајац приведена је јутрос око 10 часова у полицијску станицу у Новом Пазару

Истовремено, пред полицијску станицу дошао је и лидер бошњачке СДА Сулејман Угљанин уз мању групу истомишљеника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, управна инспекција Министарства државне управе и просветна инспекција Министарства просвете обавиле су ванредни надзор у Основној школи “Рифат Бурџевић Тршо” у Новом Пазару поводом овог случаја.

Прва инспекција утврђује да ли су повређени државни симболи, а друга да ли је било повреде радне дисциплине односно да ли су се директор и учитељица оглушили о инструкције министра просвете за почетак школске године.

Подсетимо, учитељица у Основној школи „Рифат Бурџевић Тршо“ Адела Караахметовић Мелајац на првом часу 1. септембра уместо званичне државне химне „Боже правде“ ђацима је пустила такозвану химну Бошњака „Ја син сам твој“. Притом је учионица била украшена белим и зеленим балонима са натписом „Босански јер сам Бошњак“ док су ђаци певали са руком на срцу.

Караахметовић Мелајац се потом скандалозним потезом похвалила и на свом профилу на друштвеним мрежама. Песму „Ја син сам твој“ иначе је Бошњачко национално вијеће прогласило за такозвану химну Бошњака. Лидери те странке познати су по сепаратистичким идејама.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Курир.рс