Свет

ИЗБИО ВЕЛИКИ ПОЖАР! Погинуо ватрогасац – евакуише се 1.000 људи!

Мадрид — Власти су потврдиле да је у гашењу пожара у Шпанији погинуо један ватрогасац, а јаки ветрови додатно су отежали борбу са ватром.

Услед великог пожара који је уништио 3.600 хектара земљишта, морало је да се евакуише 1.000 људи на југоистоку земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За пожар који је избио у среду, сумња се да је подметнут пошто је избио на два разлицицта места, а током јучерасњег дана и преко ноћи пламен су разбуктали ветрови брзине до 50 километара на сат, повремено са промењивим правцем, што је додатно отежало гашење ватре.

Војна јединица за хитне намене је у приправности да интервенише, док стотине ватрогасаца гаси пожар у шумском подручју планинског региона провинције Малага, а авиони и хеликоптери настављају са радом бацајући воду из ваздуха, саопштили су данас званичници.

Хитна служба у региону Андалузије саопштила је да је 44-годишњи ватрогасац погинуо у четвртак током акције гашења пожара и да је 1.004 становника Естепоне, популарног туристичког одмаралишта, и још три општине у близини пожара евакуисано у куће рођака или привремени смештај.

Од почетка 2021. до 29. августа, у Шпанији је изгорело око 74.200 хектара шумских и површина са другим растињем, према званичним подацима шпанског Министарства за екологију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг