Здравље

Изненадио све! НЕСТОРОВИЋ СВАКОГ ЈУТРА УЗИМА ОВЕ 3 НАМИРНИЦЕ: Верује да ће због њих дочекати дубоку старост

„Кад кажеш Русима, па и Србима, да две недеље и још шест недеља после, практично два месеца, не треба да пију и да не пуше, то личи на кампању. Ја сваког јутра попијем чашицу ракије после кафе, то је мој чувени рецепт, слатко од дуња, кафа и ракија за имунитет и то је одличан рецепт“, рекао је доктор Бранимир Несторовић.

Многи људи ће рећи да пушење или претерана употреба алкохола скраћује живот, а добра исхрана га продужава, верује Несторовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Али, једна велика анализа из 2010. даје неочекиван одговор на ово питање. Она је упоређивала различите факторе који одређују дужину живота. Резултати су изненађујући, најважнији фактори нису физичке природе“, наводи доктор Несторовић.

Он даље тврди, људска интеракција, припадност групама и прихваћеност је најважнији фактор дугог живота. Како каже, Скандинавци не живе дуго, само зато јер једу рибе Северних мора, већ зато што имају уређено друштво у коме се појединац поштује.

„Имати пријатеље и породицу је један од најважнијих показатеља дужине живота. Доказ је ово је синдром сломљеног срца, када губитак вољене особе доводи до пропадања срчаног мишића и брзе смрти особе која је доживела губитак. Особе које су дуго у браку, често умиру брзо једна за другом“, указао је доктор.

У савременом друштву, додаје, родитељи се често смештају у старачке домове, где их недостатак емотивних веза са другим људима убија.

„Неопходни смо једни другима, људи су социјална мрежа, не постојимо једни без других“, закључио је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Ало