Србија

ЈЕЗИВО СВЕДОЧЕЊЕ НАПАДНУТИХ ЉУДИ: Убадао их је ножем и рекао – САМО ЈОШ МАЛО И ЗАВРШИО САМ

– ВИДЕО сам га како иде ка мени и витла ножем.

У том тренутку он је видео како ће супруга са ћеркицом да уђе у двориште комшије Илића, па је мене пустио и креће према њима. Марија је успела да одгурне дете, па је напао њу. Одгурнуо сам га, али сам пао и ја. У следећој сцени он је изнед мене и убада ме ножем у леву страну стомака. Дозивао сам помоћ, једини је дотрчао комшија Саша Илић. Држали смо му руку и ја и он. Напад је престао када му је комшија рекао „Доста је“. Он је рекао: „Ево само још мало и завршио сам“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овако је у понедељак пред Вишим судом у Нишу немили догађај који се пре годину и по дана одиграо у Селу Поповац крај Ниша описао Александар Мичић када је његов помахнитали комшије Саше ДОдића (50) ножем избо њега, његову супругу и комшију код којег су покушали да побегну. Он каже да је комшија Додић узео залет, и насрнуо на њега.

– Вероватно је кренуо да ме убоде у груди, али се одбио од лакат леве руке која је била подигнута јер сам се држао за главу, па ме убо у стомак и окренуо нож приликом извлачења. Након тога се окренуо и изашао из дворишта – испичао је он.

Драматичне тренутке крвавог пира овог психијатријског болесника, тог 24.јануара 2021.године око 14.30 описала је и његова супруга Александра Мичића (38) .

– Видела сам да је погледао у мене и у моју ћерку (4), а потом кренуо за нама. У дворишту комшије Саше Илића је било људи, узела сам дете и угурала га кроз капију. Осетила сам у том тренутку да је иза мене. Када сам се окренула, он је замахнуо ножем убо ме у леву плећку и подигао ме ножем. Тада га је мој супруг одгурнуо па је извадио нож из мог тела.

Додић, који тврди да је до сукоба дошло јер комшијини пси нападају његове мачке, осумњичен је за покушај тешког убиства, за шта се може изрећи и доживотна робија али је вештачењем у току истраге утврђено да није био урачунљив па је Више јавно тужилаштво у Нишу поднело предлог да му се изрекне мера обавезног чувања и лечења у психијатријској установи.

– Не верујем да сам хтео да их убијем. Да сам хтео да их убијем, убо би их у срце а не у стомак, јер је то мање опасно. Хтео сам само да их повредим – бранио се данас пред судом Саша Додић.

Он је рекао да је и раније био са Мичићима у сукобу јер наводно њихови пси нападају његове мачке.

– И тог дана прошли су поред мог плаца, али су њихови кучићи ушли у двориште и напали моје мачке. Позвао сам Александра да покупи кућиће и да их контролоше, када је рекао: „Шта ти хоћеш?“. Рекао сам: „Е, сада ћеш да видиш шта хоћу“ и узео нож који ми је био под руком. Не сећам се да сам задавао убоде Александру и Марији. Марија је са децом побегла код Илића када се Саша појавио, сећам се да сам њега убо, рекао је Саша пред судом. Он је потврдио да се лечио на психијатрији 16 година и да пије терапију.

Извор: Новости