Србија

Како ће ђаци ићи следеће недеље у школу? ДОНЕТА ЈЕ ОДЛУКА! Огласило се Министарство просвете!

Министарство просвете објавило је на официјелном сајту како ће следеће недеље ђаци ићи у школе.

“На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба, други модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се од 6. септембра 2021. године и у средњим школама на територији Крагујевца и општине Велико Градиште”, стоји у објави министарства.

Како се наводи, у режиму другог модела наставе остају и средње школе у 15 јединица (Кладово, Петровац на Млави, Нова Варош, Прибој, Ужице, Ваљево, Деспотовац, Јагодина, Параћина, Свилајнац, Рековац, Ћуприја, Прешево, Нови Пазар и Бојник) за које је одлука донета прошле недеље.

“Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе. Такође на снази остаје одлука о примени трећег модела, односно онлајн наставе у свим средњим школама у општини Тутин и основним и средњим школама на територији Косова и Метохије”, стоји у обавештењу.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује први модел органиизације образовно-васпитног рада који подразумева непосередну наставу у школама.

“Одлука о начину организације наставе у основиним и средњим школама донета је у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид 19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину”, стоји у објави.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92