Спорт

Коначно! РОЏЕРЕ И РАФА, ГДЕ СТЕ? Ђоковић сазнао НАЈБОЉУ могућу ВЕСТ усред УС Опена!

Први рекет света Новак Ђоковић бори се за своју 21. Гренд слем титулу на УС Опену, а усред Отвореног првенства Америке Србину је стигла моћна подршка од једног од оснивача АТП, Доналда Дела.

Нолету је изузетно стало да заштити права тенисера, те је у ту сврху основао конкурентску организацију (ПТПА), а Дел је поручио да је његова борба „сјајна ствар“, па је позвао и тенисере из Топ 10 да се прикључе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нисам уопште негативан када је ПТПА у питању, али ја бих, да сам Ђоковићев саветник, рекао да седне заједно са Андреом Гауденцијем председником АТП-а и да две групе заједно дођу до компромиса – рекао је Дел, па додао:

– Ђоковић треба да се веома потруди да реши неке од проблема и то би могло да има јако позтииван утицај на побољшање услова за тенисере. Што ПТПА буде јача, боље ће бити „наоружани“ да седну и преговарају о јако битним реформама за које мисле да су потребне да се десе у АТП-у. Не мислим да ПТПА може директно да се такмичи са АТП-ем данас јер они имају много више новца и много више људи укључених у тенис.

Доналд је изразио наду да ће ПТПА временом јачати.

– Волео бих да их видим да успеју и остану довољно јаки да могу да испреговарају нове услове са бордом АТП тура како би тенис постао јачи.

За крај, Дел је упутио позив играчима из светског врха, укључујући и Роџера Федерера и Рафаела Надала.

– Ако сте приметили ниједан од најбољих тенисера није пристао да се учлани у ПТПА, не чујете најбољих 10 на свету да се придружују. Првих 25 на свету ће се обогатити од тениса, што је био циљ АТП-а када је све почело. Не желе то да упропасте. На крају се све своди на то колико тенисера АТП може себи да приушти. Да ли је то 125, као што је било пре 40 година или 275? Помислили бисте да је много више од 125 јер су награде сада удесетостручене – закључио је Доналд Дел.

Сигурно је да ће ове речи пријати Новаку Ђоковићу, који је у више наврата истицао да му је један од приоритета успех ПТПА, јер ће тиме права тенисера широм света бити заштићена.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс