Србија

МАЈКА ВЕЉИНЕ ЖРТВЕ: Мој син је био у контакту с Данилом Вучићем и Паном, у полицији видим страх

Сања Михајловић и Мара Халабрин, мајке младића Горана и Александра, за које се сумња да су жртве клана Вељка Беливука, на конференцији за медије коју је сазвао “Покрет ослобођења”, истакле су да се случајеви њихове деце налазе у фиокама, те да је јасно да је реч о заташкавању. Халабринова је истакла да је њен син био у контакту с Данилом Вучићем, сином председника Србије Александра Вучића, али и Петром Панићем, званим Пана.

„Ни у једном тренутку нисмо идеализовали нашу децу, али нико нема права да им одузме живот. Ја сам говорила са ким је мој син последњи пут виђен. Његов случај је стајао 20 месеци у фиоци 7. одељења МУП“, рекла је она.

Истакла је да у случају његов сина никад није урађено вештачење базних станица, аутомобила, нити да су прегледане камере.

„Није ми јасно шта ради наша полиција. Камо среће да је у затвору и да бар могу да га га посетим, а не да га нема више“, рекла је Сања, додавши да је, нажалост, правда у Србији селективна.

Са друге стране, Халабринова је истакла да је њен син нестао марта 2020.године.

„Тог дана је требало да се нађе с Владимиром Ковачевић Ковачом, а како сам касније сазнала и нашао се. Ја редовно идем у полицију, једино што ми говоре јесте да се ради на њему, а чак су ми рекли и да је могуће да се не реши. Говорила сам да испитају Ковача, на шта су ми рекли да им је он рекао да неће да прича са њима. Тачно видим да не смеју, бар после свих снимака које смо видели у претходном периоду „, рекла је Мара, алудирајући на снимке министра полиције Александра Вулина и осуђиваног криминалца Владимира Ковачевића.

Указала је да да је увиђај лоше одређен, те да је интересантно да је његов син пронађен у другачијој одећи од оне у којој је нађен.

Истакла је да јој је син једном приликом рекао да се чује с Данилом Вучићем, сином председника Александра Вучића.

„Рекао ми је да се дописује с њим, али му нисам поверовала. Било ми је чудно што има информације које су се накнадно испоставиле као тачне“, рекла је она.

Панић био близак „земунском клану“

Додала је да се њен син виђао и са Петром Панићем, а како је КРИК раније писао, реч је о куму Александра Вучића, који је својевремено био близак „земунском клану“.

„Мој син је једно време становао у Земуну, претпостављам да је стан био од Панића, иако ми је он накнадно рекао да не зна мог сина“, каже Халабринова и истакла да поседује извесне доказе.

Истакла је и да је Панићу послала слику ковчега свог сина и тада га поново упитала да ли зна ко је у питању, након чега ју је он блокирао на друштвеној мрежи.

Она је указала и да је њен био у контакту с Лазаром Вукићевићем, кога је, како се сумња, убио клан Вељка Беливука.

„Од инспектора у Пландишту сазнала сам да је мој син, пре нестанка, марта излазио из Србију, односно прешао границу, и ишао у Мађарску. Тада је у колима био с Ранком Ранковићем, зетом Милорада Пушице, који ваљда држи те просторије на Партизановом стадиону, што су изнајмљене. Они кад су прелазили границу, иза њих се налазио други аутомобил у коме је био Лазар Вукићевић“, рекла је она.

Истакла је и да је с извесним инспектором Јевтићем сарађивала све док јој у једном није почео да је избегава.

Милан Думановић из Покрета ослобођења истакао је да у једној земљи не би требало да буде нормално да се министри полиције рукују и сликају са криминалцима.

„Моје питање за тог господина пуковника Вулина. Сви смо имали прилике да видимо снимак на коме бивши министар полиције Небојша Стефановић седи са Славишом Кокезом у друштву и поздравља се са тим Владимиром Ковачевићем Ковачем. Међу момцима на том снимку види се и Александар Халабрин и он је био у тој групи. А сад да ја запитам, да ли је нормално у било којој земљи на свету да се министар полиције поздравља с Владимиром Ковачевићем, а да је у његовом друштву бивши председник ФСС, а да се после две године пуковник Вулин слика с тим човеком и лаже нас да не зна ко је“, рекао је Думановић.

Извор: Нова