Србија

Марини Туцаковић се погоршало стање, прикључена је на апарате

Текстописац Марина Туцаковић, која је данас имала напад гушења и којој је дијагностификован коронавирус, тренутно се налази на кисеонику, на одељењу интензивне неге у КБЦ Др Драгиша Мишовић, ексклузивно сазнаје Нова.рс.

Како за Нова.рс говори Милан Радуловић Лаћа, Маринин син, њена сатурација кисеоника је данас била педесет, што је изузетно лоше.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Била је у страшном стању. Пре три дана је тестирана на коронавирус и резултат је био негативан. Нисмо ни сумњали на коронавирус“, започео је Лаћа за Нова.рс.

„Мислили смо да је карцином напредовао и да је пукао одлив и да је то узроковало проблем. Сада је у Др Драгише Мишовића, на интензивној, у јако је лошем стању, на кисеонику. Послала ми је поруку, то значи да је мало живнула, али видећемо. Доктори нису давали никакве прогнозе, мењаће се из сата у сат“, рекао је Лаћа и додао:

„Захвалан сам свим добрим људима који шаљу позитивне мисли и захвалан сам патријарху који је очитао молитву“, закључио је Лаћа за Нова.рс.

Подсетимо, Милан Радуловић Лаћа је данас у ексклузивном разговору за Нова.рс открио да му је мајка током напада гушења рекла да мисли да ће умрети.

„Дошао је техничар који јој је дао дексазон и аминофлин. Лакше дише, али и даље је лоше. Мама је већ данима јако лоше, прошла је последњи процес хемиотерапије коју је јако лоше поднела. Има отприлике 45 кила. Јако лоше подноси њен организам све што се дешава. Последњих дана је јако, јако лоше. Требала је да иде и на здрачење, међутим, преслаба је за зрачење, гледамо шта ће бити даље“, рекао је Лаћа за Нова.рс.

„Данас се десило то да је имала нагло гушење, буквално ми је рекла да мисли да ће умрети. У том тренутку сам позвао хитну помоћ, нашу болничарку која није могла да дође. Хитна ме је потом упутила на патронажну службу, или како се већ зову. То је било око 10 ујутру, а рекли су ми да их зовем око 14,14.30х“, рекао је текстописац данас за наш портал.

Тада је, каже, одлучио да ствар преузме у своје руке.

„Преузео сам ствар у своје руке и у свом том лудилу и паници тражења људи, окачио сам Твит како би што пре реаговао да ми мајка не умре. Не желим да сваљујем ово на здравство, сви знамо да је хаос у земљи и да је свуда срање, ово је само једна служба која је откачила моју мајку, тешког пацијента“, додао је Лаћа за Нова.рс.

„Новинари су се у једном тренутку скупили испред куће, навикао сам на њих. Била их је гомила када смо износили мртвог брата, сликали су ми и мајку када је падала на аеродрому, тако да сам хладнокрван“, закључио је он за наш портал.

Подсетимо, данас је на Твитеру Марини син Милан написао да је његовој мајци хитно потребна помоћ јер има јака гушења.

„ПОМОЋ!!! Мајка ми има тешка гушења. Теренска служба може доћи тек у 2, што може бити касно. У ковид легла не жели да иде. Да ли неко има број стручног лица које би могло да је послуша што је пре могуће. Ми смо у Београду, Врачар. Пишите у ДМ. Хвала вам“, написао је Милан Лаћа Радуловић.

Марина Туцаковић већ годинама води битку с карциномом дојке.

Извор: Нова

Ознаке