Регион

МЕДОЈЕВИЋ ПОДИГАО РЕГИОН НА НОГЕ: Мило Ђукановић не сме ићи, последиће ће бити несагледиве

Медојевић указује да је, ако је влада дала сагласност да Црну Гору на овогодишњем заседању Генералне Скупштине УН заступа Мило Ђукановић, „озбиљна грешка, са несагледивим политичким последицама по стабилност земље“.

Председник Покрета за промене и један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић позвао је данас владу да повуче сагласност да на овогодишње заседање Генералне скупштине УН у Њујорку Црну Гору представља њен председник Мило Ðукановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„После покушаја држваног удара на Цетињу, одлази тренутни председник Црне Горе Мило Ђукановић, главнокомнадујући свих мафијашких јединица проф.др. Веселина Вељовића“, навео је Медојевић на свом фејсбук профилу и додао:

„На заседње Генералне скупштине у име државе одлази или председник државе или председник владе. И за једног и за другог влада би требала да направи платформу, која се усваја на седници, пошто влада по Уставу води спољну политику државе“.

Медојевић указује да је, ако је влада дала сагласност да Црну Гору на овогодишњем заседању Генералне Скупштине УН заступа Мило Ђукановић, „озбиљна грешка, са несагледивим политичким последицама по стабилност земље“.

„Да ли та сагланост и платформа важе и после његовог покушаја државног удара са Цетиња? И после захтјева колега из СНП да се покрене поступак импичмента против Ђукановића, због његовог пучистичког понашања? Велика је срамота и брука да после Цетиња Кривокапић опет заједно са Ђукановићем шурује да би Мило могао да буде примљен у САД за силне милионе које нуди преко својих лобиста за сликање са Бајденом и америчким сенаторима и конгресменима“, написао је Медојевић.

Истиче да ПзП захтева од владе да спречи одлазак, како каже, „мафијашког пучисте и мрзитеља цркве Христове Мила Ђукановића на заседање Генералне Скупштине УН после свега што је урадио на Цетињу против наше државе и наше православне цркве“.

Сматра да је довољно да Влада Црне Горе, преко МВП обавести Генералног Секретара да Ђукановић не може да представља Црну Гору и да их обавести о представнику Црне Горе који ће са пуним легитимитетом и у складу са одлуком владе представљати државу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Танјуг