Србија

Метеоролог Ђорђе Ђурић открио све: У СРБИЈУ СТИЖЕ СНЕГ! Очекује нас велика промена времена!

Јесен 2021. у Београд и Србију стиже у вечерњим сатима, у среду, 22. септембра 2021, тачно у 21.21, по средњоевропском времену.

Иако време напољу већ личи на јесен, најаве појединих метеоролога кажу да ће за викенд бити високих температура за ово доба године.
Ипак, метеоролог Ђорђе Ђурић је рекао да су с првим даном јесени на Старој планини могуће и прве пахуље, аил и да би од викенда температуре понегде могле да иду и до 30 степени.

– У Србији у среду облачно и веома хладно, током дана са слабом кишом, а на Старој планији очекују се и прве пахуље ове сезоне. Максимална температура од 13 до 17°Ц, у Београду до 15°Ц. Прохладно и у четвртак, а од петка знатно топлије, уз температуре од 21 до 25°Ц, а за викенд преко 25°Ц, понегде у недељу и до 30°Ц – навео је Ђурић.

Временска прогноза за викенд

Право јесење време, према речима метеоролога, задржаће нам се до четвртка. Од петка пак знатно топлије, а од викенда нам се враћа лето, у недељу и понедељак локално до 30. У понедељак пак опет нови локални пљускови са грмљавином, уз пад температуре али без већих захлађења.

Просек максималних температура за ово доба године је од 21 до 24 степени, видимо да су оне данас и сутра испод просека, а већ се у петак враћају у норману, док ће за викенд бити изнад просечних вредности.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс