Регион

МИЛО ЋЕ ПОБЕСНЕТИ! Црногорац објаснио: „ДНК је исти, пре 80 година, сви смо били Срби“

Василије Радовић, брат покојног митрополита Амфилохија, прокоментарисао је за ТВ Прва устоличење митрополита Јоаникија.

„Доживљавам га са толиком радошћу да не може већа бити. Нека му је срећно и надам се да ће достојно носити оно жезло као што је и мој брат“, казао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пошто је митрополит Јоаникије устоличен у недељу на Цетињу у присуству патријарха Порфирија, они су стигли Храм Христовог васкрсења у Подгорици, где их је дочекао велики број људи.

Један од присутних грађана је на питање репортера Прва зашто су Цетињани против устоличења, одговорио да то нису мештани тог града.

„То је једна одређена група људи која је блиска прошлом режиму. Апсолутно политика. Они се позивају на зеленаше, комите. Моји су били, ја јесам потомак комита. Ово нису комити. Можда они себе зове тим именом, али немају везе са тиме“, навео је мештанин.

Милован Кубуровић из Андрејице, који је провео 50 година у Копенхагену, присуствовао је доласку патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија.

„Црногорац. Србин, од главе до пете. Волим Црну Гору највише на свету“, казао је он за ТВ Прва, па се прекрстио.

Један од присутних грађана, у традиционалној црногорској ношњи, дао је своје виђење актуелне ситуације у тој земљи. Такође је открио да ли постоје разлике између Срба и Црногораца.

„ДНК је исти. Пре 80 година, сви смо били Срби. Све је то политика. Похлепа. Највећа ствар где се људско биће преобрне је новац и власт“, казао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/ПРВА

Ознаке