Србија

МИЛО ПРОВОЦИРА СРБЕ: Само човек без достојанства би дозволио да хеликоптерским десантом на престоницу буде уведен у Цетињски манастир!

Председник Црне Горе Мило Ђукановић оценио је се на Цетињу данас догодила, како је навео, „насилна интронизација митрополита“ црногорско-приморског и непримерена употреба силе „против мирно окупљених грађана“

– Данас смо на Цетињу сведочили великој срамоти СПЦ и владе Црне Горе, срамоти незапамћеној у дугој историји црногорске државе, и једнако тако у историји укупног православља. Бруталном злоупотребом државних ресурса, пре свега војске и полиције, и потпуно непримереном употребом силе против мирно окупљених грађана у црногорској престоници – навео је Ђукановић у саопштењу достављеном медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је „Влада Црне Горе обезбедила насилну интронизацију митрополита Јоаникија, противно вољи огромне већине грађана Цетиња и значајној броја грађана Црне Горе.“

– Само човек без достојанства би себи дозволио да на такав начин хеликоптерским десантом на црногорску престоницу и под заштитом панцирских ћебади буде уведен у Цетињски манастир, и да на тај начин осрамоти трон Св. Петра Цетињског – додао је, између осталог, Дујаковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Информер.рс