Србија

МИНИСТАР ВУЛИН ШОКИРАО РЕГИОН: Српски свет постоји, то је одговор на…

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одговорио је на изјаву хрватског шефа дипломатије Гордана Грлића Радмана.

Наиме, Грлић Радман је прокоментариосао речи Вулина у вези са „српским светом“ и казао да су „такве освајачке политике поражене“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Политика по којој се Срби који живе ван Србије остављају да се сами боре за опстанак и политика која се у име Срба извињава за туђе злочине јесте поражена и то на изборима у Србији. Грлић Радман није нашао разлог да осуди дивљање на Цетињу и не види проблем у насилним покушајима да СПЦ буде једина верска заједница у Европи која под заштитом дугих цеви иде да се помоли Богу у свом манастиру, али види проблем у Србији, која неће да ћути пред насиљем и понижењем“, поручио је Вулин.

“ ‘Српски свет’ није позив на сукобе, већ је одговор на политичко и физичко насиље над Србима, над ћутањем о злочинима у Олуји, над подсмевањем покланим подрињским Србима. „Српски свет“ настаје да се не би поновио јасеновачки геноцид и настаје да ‘Велика Албанија’ не прође без бране и отпора, да када се Срби у Републици Српској приморавају под претњом робије да прихвате да су геноцидан народ има ко да их окупи и охрабри да буду јединствени. ‘Српски свет’ је политички мирни и никакав другачији одговор на покушај отимања Косова и Метохије, на рушење Републике Српске, на враћање усташтва у званичну политику Хрватске, на покушаје да се Србима одузме црква, а да се Срби ван Србије прогласе агресорима и окупаторима, а трагови њиховог постојања затиру. Срби су постали јединствен политички народ и то им нико не може забранити“, додао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92