Србија

МОРАТЕ ЗНАТИ! Стиже помоћ: Ко ће моћи да се пријави за 6.000 евра?

Pixabay.com

Центар за дигиталну трансформацију (ЦДТ) Привредне коморе Србије у сарадњи са Министарством привреде, упутио је јавни позив.

Реч је о позиву компанијама за учешће у новом „Програму подршке дигиталној трансформацији за микро, мала и средња предузећа 2021“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сектор MMSP имаће прилику да уз помоћ сертификованих консултаната унапреди пословање увођењем савремених дигиталних алата.

„Дигитална трансформација је одлична прилика за микро, мала и средња предузећа да раним усвајањем дигиталних технологија уведу иновативне пословне моделе, значајно унапреде радне процесе и створе нове производе који ће им обезбедити брзи раст, конкурентску предност и освајање нових тржишта“, истиче Предраг Николић, директор Центра за дигиталну трансформацију.

Право учествовања имају све компаније које имају између 5 и 249 запослених. Услови су да је предузеће регистровано у АПР-у најкасније до 1. јануара 2020. године, да је у већинском приватном власништву, да није покренут стечајни поступак или поступак ликвидације, да је фирма измирила све обавезе по основу пореза и доприноса, као и да није имала забрану обављања делатности у прошлој години, наводи се на сајту ПКС.

Учесници у консултантском програму добијају бесплатну израду експертске анализе од стране искусних и сертификованих консултаната, која је приказ тренутног стања компаније, као и анализу домена у пословању које би требало унапредити, и рад на детаљној стратегији развоја компаније у кључним доменима кроз дигиталну трансформацију.

Преко Центра за дигиталну трансформацију ПКС предузећа добијају бесповратну субвенцију Министарства привреде, до 6.000 евра. Пошто компанија инвестира у своју дигиталну трансформацију, бесповратном субвенцијим рефундира јој се 50 одсто износа, а максимално 6.000 евра, у случају инвестиције укупно вредне 12.000 евра. Компанија спремна да инвестира, на пример, 4.500 евра, може да рачуна на бесповратну субвенцију у истом износу, кроз поврат половине од укупно уложених 9.000 евра. Такође, фирмама је обезбеђена супервизија процеса имплементације решења, након што је стратегија усаглашена и договорена између компаније и консултанта.

Јавни позив је расписан у складу са Стратегијом индустријске политике Републике Србије од 2021. до 2030. године.

Привредна комора Србије, уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) и њеног Пројекта за развој приватног сектора, основала је 2018. године ЦДТ. До сада је у програмима ЦДТ-а учествовало више од 1.300 компанија.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Ало.рс/Б92