Регион

Најновија вест! Почело је: ДРЖАВНА ПОЛИЦИЈА БИХ МОРА ДА НАПУСТИ СРПСКУ! Додик најавио тектонске промене у Босни!

СНСД ће затражити одржавање посебне седнице Народне скупштине Републике Српске, где ћемо посебан акценат имати на одлуке Уставног суда БиХ, рекао је српски члан Председништва и лидер СНСД-а Милорад Додик

– Уставни суд БиХ се понашта неуставно. Наш предлог ће бити да се одбаце сви закони изван Дејтонског споразума, а да се неким попут СИПА да разуман рок да у неколико дана напусте простор Републике Српске – истакао је Додик након седнице Извршног комитета СНСД-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истакао је да однос према функцији високог представника у БиХ остаје иста.

– Он не постоји. Свака његова одлука за нас је ништавна, и нико са њим неће разговорати. Може да ради шта хоће, али његове одлуке немају никакву снагу. Остало је још мало борбе дага дисквалификујемо у целости и то ћемо и урадити -истакао је Додик.

Што се тиче рада у заједничким институцијама, Додик је поновио да ће СНСД наставити да се понаша у складу са одлукама Народне скупштине Републике Српске.

Истакао је да се неће одлучивати у Председништву БиХ, ПС БиХ и Савету министара, осим у вези се привременим финансирањем заједничких институција.

Према његовим речима, активности у вези са седницом Парламента Српске кородинисаће са коалиционим партнерима и другим полиитичким партијама.

СНСД је одлучио и да не настави рад у заједничкој комисији за Изборни закон БиХ, јер нису створени услови да тамо ради и одбацује се свако посредовање.

– Како прихватити поредовање Палмера (америчког изасланика за Балкан) који долази из земље гдје су сумњива два изборна круга и сада нама треба да одређује шта треба да се ради – питао је Додик и додао да нема решавања питања у вези са Изборним законом док се не среди свеукупна ситуација у БиХ.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТРС