Србија

Настао хаос! КОМЕ СМЕТА СРПСКА ЗАСТАВА? Скандал у Приштини због предлога Београда!

Шеф кабинета председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи, Бљерим Веља, оптужио је шефа српске дипломатије Николу Селаковића да понавља „хегемонистички сан режима у Београду“. На ову изјаву огласило се и српско министарство спољних послова

Веља је те тврдње изнео на Твитеру, реагујући на позив Селаковића да Срби из свих крајева 15. септембра, на Дан српског јединства, слободе и националне заставе, истакну српску тробојку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Министар Селаковић понавља хегемонистички сан режима у Београду који је одлучно поражен у ратовима 1990-их година у Словенији, Хрватској, Босни и на Косову. САД, ЕУ и НАТО су окончали ову опасну и дестабилизујућу идеју – тврди Веља.

Селаковић је раније данас најавио да ће 15. септембар, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, бити обележен низом манифестација, а да ће централна бити одржана на Савском тргу у Београду, поред споменика Стефану Немањи.

Предвиђено је да се тада обрате председник Александар Вучић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и патријарх Порфирије.

– Главни циљ у покушају да утемељимо овај празник јесте да мотивишемо све наше грађане где год живели, Србе из свих крајева, да тог дана тамо где живе, на кућу или зграду, истакну нашу тробојку, заставу која је једна од симбола Срба где год живели – рекао је Селаковић за ТВ Хепи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг