Свет

Настао хаос! ВАШИНГТОН ПОБЕСНЕО: 19 кинеских ловаца и бомбардера извршило масовну рацију, под заштитом руских С-400

19 кинеских ловаца и бомбардера учествовало је у масовном фингираном нападу на Тајван.

Након још једне рунде заоштравања односа између НР Кине са једне стране и Тајвана и Сједињених Држава са друге стране, постало је познато да су ваздухопловне снаге Кине извеле велики фингирани удар на острво и савезничке снаге Тајвана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У “нападу” је учествовало дванаест ловаца Ј-16, два ловца Ј-11 и бомбардери. Најважније је да су кинески авиони били покривени противавионским ракетним системима С-400 Триумпх који су недавно набављени од Русије.

Пракса удара ваздушних снага ПЛА на Тајван указује да Пекинг разматра могућност раног насилног успостављања контроле над регионом.

Истовремено, системи противваздушне одбране С-400 Триумпх купљени раније од Русије пружају заштиту и самих ловаца од система ПВО тајванских и америчких бродова који се налазе у овом региону, и од могућег одмазде са Тајвана и Сједињених Држава Државе.

Имајући то на уму, стручњаци примећују да у Кини верују руским системима ПВО, будући да су данас ти комплекси једини усвојени за службу који су у стању да пресрећу циљеве који лете чак и хиперсоничним брзинама.

Извештава се да су акције ваздушних снага Кине разбеснеле Сједињене Државе, међутим, Вашингтон је немоћан да учини било шта, добро знајући до чега ће довести сукоб с Кином, посебно с обзиром на чињеницу да САД једноставно не могу ништа да ураде да се супротставе Кинеском оружју, а свака провокација може довести до најнепредвидљивијих последица.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs