Издвајамо Православље

НЕ ИДЕ ВАМ У ЉУБАВИ, НЕМАТЕ ПОСАО: Ово је друга чудесна МОЛИТВА СВЕТОЈ КСЕНИЈИ ПЕТРОГРАДСКОЈ, која ће вам помоћи..

Блажена мати Ксенијо, прими похвалну песму ову од нас недостојних, сличних не теби, него мужу твом Андреју у свему: разврату, пијанчењу, среброљубљу, немарности према вечном спасењу и неосетљивости на Божија упозорења и благост Његову.

И као што га после смрти ниси осудила и презрела, него знајући какав је подвиг потребан да би се за такву душу молила, подвиг јуродивости узела си и обукавши његово одело себе мртвом назвала а њега живим, да би га бар тако удостојила милости Божије, тако и нас несебично погледај и чуј речи наше, недостојни неба и земље и целе себе потчинивши греху, незаштићени од наших Анђела који одступише од нас, недостојни да на Престо Божији чак и помислимо, ти нас саосећањем испуњена мати Ксенијо са дна очајања подижеш и узданицо наша чиниш да учинимо оно што још можемо, јер чувши од оних, који ти копејку даваху, да се она као благодат њима враћала, одслужисмо овај мали помен теби, од сувишка нашег, желећи да га и са другима поделимо.

Смилуј се, дакле на нас ниште у сваком погледу Свемилостива, молитвама твојим дај нам олакшање терета сагрешења наших и смелости да најпре иштемо отрежњење своје.

Даруј нам подвижнице, и помисао на смрт, суд и осуду и страх Божији укорени у нама.

Учини Чудотворко, да и ми слуге непотребне, с леве стране кренемо на десну и да заједно са нашом православном браћом доживимо делић озарености, позваних на Божанску Тајну Вечеру.

Чувши за велику милост твоју, ми ти се нескромни молимо и за све наше пријатеље и за све душе кје се у овом свету изгубише и предадоше себе забораву и поробљењу саблазнима овог света: демонској музици, дрогама и моди, непотребним наукама, лажним учитељима и идеологијама, политици и свакојаким идолима.

Све их као заблуделе, не налазећи им кривицу, потражи и измоли од Доброг Пастира нашег, да тобом вођени и заузимањем Свеблагословене Владичице наше Богородице, осете радост преумљења и новог живота.

И све нас Свемирена, научи твоме подвигу самозаборава и незнања.

Јер, истинита је зацело реч Господа нашега да благослов од Оца примају и наследници Царства постају, само они који заборавише и који не знају кад шта добро и похвално учинише.

Знамо да нећеш постидети наду коју у тебе полажемо, него још и умножи твоје заступништво, да и многи други заједно са тобом у све дане живота свога славе Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и кроза све векове. Амин.

 

 

Извор: Србија јавља