Србија

НЕНАД ЧАНАК СА СТРАНИМ СИЛАМА УВЕЛИКО СПРЕМА ОТЦЕПЉЕЊЕ ВОЈВОДИНЕ! Одредницу „Војвођанин“ није смислио сам! Ево шта се крије иза свега!

Лидер ЛСВ Ненад Чанак , који је заједно са Војвођанском партијом покренуо иницијативу да се на предстојећем попису становништа 2022. године уведе нова национална припадност „Војвођанин/Војвођанка“, увелико са страним силама ради на оцепљењу северне српске Покрајине.

Како пише Ало, иницијатива да се одредница „Војвођанин/Војвођанка“ класификује као посебна национална припадност, део је већег плана страних сила који за крајњи циљ има отцепљење Војводине као посебне државе!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећамо да су покретачи ове идеје управо Чанак и Војвођанска партија, међутим, према извору овог листа, они је нису смислили сами.

О опасности ове идеје пре неки дан упозорила је и Српска академија наука и уметности, а и бројни домаћи стручњаци.

Аналитичар Драгомир Анђелковић за Ало објашњава да ситуација с Војводином веома подсећа на црногорски сценарио.

– Пре сто година у Црној Гори никоме није пало на памет да се изјасни као Црногорац јер су Црногорци били највећи Срби, а Црна Гора је била називана српском Спартом. Међутим, када је та одредница уведена 1945. године уз подршку унисрпских власти, постепено је та идеја црногорства заживела. Народ се може обликовати на разненачине ако неко из политичких структура иза тога стане и буде упоран – рекао је Анђелковић, и додао да Србија то не сме да допусти.

– Постоје интереси са стране да се Војводина отцепи од Србије. А то је немо гуће у околностима када у Војводини живи 70 одсто Срба. Нечија је идеја да се део Срба претвори у неке лажне, етничке Војвођане И да се онда започне акција отцепљења Војводине – закључује он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс