Србија

НЕСТОРОВИЋ ШОКИРАО НАЦИЈУ: Урадио сам нешто због чега су колеге мислиле да сам луд, од тад се све променило

Доктор је објаснио шта се у критичном тренутку догодило

„То је била једна беба са гомилом проблема и на одељење је пратично пребачена да умре. Није имала никакве изгледе за живот. Имала је неку срчану ману и по тим налазима имала је и инфекцију у мозгу. Ја сам био млађи лекар и око 9, 10 сати су ми рекли да је дечаку стало срце“, почео је др Бранимир Несторовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доктор Несторовић је тада одлучио да бебу, и поред тога што је била отписана, реанимира.

„Ја кренем. Минут, два, три, пет… Ове сестре већ мало почеле да се нервирају… Мислим, нема изгледа, умро… Тад сам рекао да ћемо да му дамо адреналин у срце. Помислили су да сам луд, али и да сам млад доктор који се труди. Рекао сам: „Зоране, ово мораш да преживиш! И он продише“, прича доктор Несторовић.

Када се др Несторовић вратио у понедељак, све се променило.

„Као да је неко пребацио онај прекидач на “живот”. Он је кренуо да расте као из воде, да напредује… Онда је стигла и исправка да је тај налаз токсоплазме био погрешан, побркали су нешто у лабораторији кад су издавали. Оперисали смо му срчану ману и кад је последњи пут долазио на контролу пре неких 15 година, његов отац, једноставан човек и радник, рекао је да му не иде добро математика, иако је добар ђак. Рекао сам да смо му можда оштетили тај мод за математику“, рекао је др Бранимир Несторовић.

Доктор је објаснио шта се у критичном тренутку догодило.

„Како је он, који је био виђен за смрт, зашто је он одлучио да живи? Као, „Видиш, овом доктору је стало и неће да ме пусти да умре, хајде да ја мало живим“, рекао је доктор Несторовић и додао да му се после понављало да види људе који добију вољу за животом и буде им боље.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс