Србија

Није добро! ПЕРФИДНА ИГРА АГЕНАТА МИ-6 НА КОСОВУ: Курти спроводи британски план, напад на Србе СМИШЉЕН У ЛОНДОНУ!

Око 50 припадника Кфора из Велике Британије неколико дана пре упада специјалаца Росу распоређено код Лепосавића да би координисали акцију.

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти није самостално одлучио да бруталном силом крене на север, већ иза овог његовог потеза стоји Велика Британија, тачније агенти њихове обавештајне службе МИ6, сазнаје Српски телеграф у обавештајним круговима упућеним у дешавањима у јужној српској покрајини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ПРИПРЕМА У БРИСЕЛУ

Наиме, неколико дана пре упада специјалаца Росу на север Косова, тачније у подручје код Лепосавића, стигло је 50 британских војника из састава Кфора, што јасно говори не само да су знали за акцију већ и да су је припремили и аминовали.

– Курти је добио зелено светло од Британаца, који је требало да буду логистичка подршка и координатори целе акције, а остали чланови Квинте су то само немо посматрали. Циљ је да се сломе „непослушни“ Срби на северу и на целом територији заокружи косовска независност – истиче наш саговорник.

Да се нешто иза брда ваља, могло се наслутити још почетком септембра на састанку у Бриселу, када је приштинска делегација категорично одбила да разговара о могућем решењу за истицање рока о примени статуса неутралних таблица.

Др Срђан Перишић, експерт за геополитику, каже за Српски телеграф да је сасвим јасно да Албанци ништа не раде без подршке Запада, у овом случају конкретно Британаца.

ЕУ ВАРА СРБИЈУ

– Западни центри моћи, у свим државама које контролишу, имају своје људе и у власти и у опозицији. Док су им Харадинај и Тачи одрађивали посао, они су их подржавали, данас за њих ради Курти. Све ово што се дешава на Косову, дешава се уз помоћ Запада, јер сви раде на истом задатку – заокружити независност Косова. Сматрам да је Запад доживео велики пораз са Авганистаном и, самим тим, репутација им је и те како опала. Свесни своје немоћи они имају потребу да показују да су и даље јаки, што сада чине преко Косова, а главни план им је створе независну државу и да званично оформе војску Косова, која ће постати чланица НАТО – сматра Перишић.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић за наш лист истиче да су западне силе на страни Албанаца укључене у целу ситуацију на Косову.

– Европска унија је све време варала Србију тако што је тврдила да ради у корист и једне и друге стране, а то, видимо сада, није истина. Србија више не треба да кука над својом судбином, већ треба да тражи решење, а једно од решења је поништавање Бриселског споразума. То подразумева да вратимо све институције које смо имали на северу Косова, укључујући и цивилну заштиту, која би нам омогућила ефикасну одбрану тог дела Косова – закључује Анђелковић.

Критичан 1. октобар

Дрецун је упозорио да прва могућа, следећа криза и нова једнострана акција Приштине може да наступи 1. октобра јер истиче шестомесечни рок Приштини да север уведе у систем наплате електричне енергије, што може да послужи као повод за репресију.

– Забрињавајуће је што Приштина не одустаје од распоређивања специјалних снага на северу КиМ.

Он је истакао да је у претходних неколико дана видео злонамерна и искривљена тумачења да су водећи људи Српске листе и општина са севера на административним прелазима малтене распоређивали косовске специјалце.

– Постигнут је договор да би се избегло насиље и инциденти, за које би свакако већи део међународне заједнице оптужио српску страну – наводи Дрецун.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс