Србија

Није добро! ПРЕКИДАЋЕМО СВАДБЕ АКО СЕ НЕ ПОШТУЈУ МЕРЕ! Од четвртка појачане контроле на прославама! Ево шта следи!

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић изјавио је да је претходног викенда највише контрола поштовања противепидемијских мера било у јавном превозу и да је уочено доста неправилности

Стаменковић је за РТС навео да је током овог викенда било више од 250 контрола јавног превоза, аутобуса у међуградском и међумесном саобраћају.

За сада је изречено преко 20 прекршајних налога, а више од 550.000 је износ изречених налога.

Највише прекршајних налога изречено је у Београду, потом у Нишу и Лесковцу и у осталим градовима западне и источне Србије.

Стаменковић је истакао да су кренули од правних лица и да су кажњени одређени аутобуски превозници.

– Сви возачи који нису носили маске добили су прекршајне налоге, а тек ћемо сада пооштрити надзоре над објектима који изнајмљују своје сале за свадбена весеља и прославе – најавио је Стаменковић.

Најавио је да ће појачане контроле бити спроведене од четвртка до недеље и указао да ће вероватно неке свадбе морати да буду прекинуте и неким власницима објеката бити изречена мера забране коришћења и употребе тих просторија.

Стаменковић је најавио и укрштање инспекција и заједнички рад на терену.

– Сигурно ћемо радити координисане заједничке надзоре, направљени су парови инспекција који ће радити на терену и све то треба да према одређеним субјектима и делатностима да ефекте на терену, не само због обима кажњавања, него и масималног предузимања мера сходно закону – рекао је Стаменковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг