Свет

НИЈЕ ДОБРО! Рат све извеснији – Састанак Путина и Ердогана биће отказан а Руси ће почети бомбардовање турске војске

Руски хеликоптери нападнути су са турске територије изнад северне Сирије.

Неколико ракета испаљено је са турске територије на два руска хеликоптера који патролирају подручјем у сиријској провинцији Хасака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад је изведен са турско-сиријског пограничног подручја, када је руска војска покушала спречити турску војску да нападне територију насеља Ал-Дардара, смештеног северно од града Тел Тамра.

„Према локалним становницима, видели су два руска хеликоптера како нападају чудне објекте на небу изнад Н предмета. Ал-Дардара, 4 км северно од града Тел Тамра.

У међувремену, извор у Војном савету Тел Тамра рекао је да су турске снаге и њима лојалне опозиционе групе испалиле артиљеријске гранате на село Ал-Дардара око три сата поподне.

Он је додао: “Током турских бомбардовања, два руска хеликоптера лебдела су изнад овог подручја пре него што су их напале турске трупе.”

Извор је истакао да су пројектили навели два хеликоптера да користе топлотне замке као одбрамбену меру пре промене курса и повратка на лансирну станицу на станици Ал Мабакер северно од града.

Новинар агенције North Press Agenci покушао је да контактира руску базу ради појашњења, али је руска војска одбила да коментарише ситуацију “., јавила је сиријска новинска агенција.

Руски медији успели су да сазнају да су руски хеликоптери данас примећени изнад сиријске провинције Хасака, а турске снаге напале су подручје Тел Тамре. Још увек нема детаља у вези са нападом на хеликоптере Ваздушно -космичких снага Русије.

Ако се потврде информације о турском нападу на руске хеликоптере, руска страна ће започети снажно бомбардовање турске војске широм Сирије, а састанак Владимира Путина и Ердогана биће потпуно отказан.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs