Србија

ЊИХОВ ОДГОВОР ЈЕ ДА ИНАЧЕ ЉУДИ УМИРУ: Нова порука др Кона је подигла Србију на ноге! Ево шта је поручио антиваксерима!

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса др Предраг Кон упутио је данас поруку антиваксерима, истакао да је прошле године умрло више од 10.000 људи због ковида-19 и још једном позвао све да се вакцинишу јер је то једини одговор на пандемију.

„Поједини академски грађани, па и професори Медицинског факултета великог угледа суштински су читав радни век посветили антивакцинализму, чекајући прилику да, по њиховом схватању „докажу како су вакцине непотребне“. Раније су покушавали да смање обухват редовним вакцинацама како би „доказали“ да на пример мале богиње нису значајна болест. У епидемији која је тако настала у Србиј умрло је 15 људи 2017/2018 године“, написао је др Кон на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истакао је да и ове године на хиљаде људи умире.

„Данас знамо да је само у прошлој години умрло преко 10.000 људи због ковида 19, као да нажалост на хиљаде и хиљаде умире и ове године. Њихов одговор је да иначе људи умиру…Вероватно им није лако што се у свим деловима света непобитно кроз милијарде датих доза и детаљним праћењем ефективности вакцина потврђује одавно позната чињеница да не постоји други одговор на пандемију него масовна имунизација“, додао је епидемиолог.

Доктор Кон је још једном истакао важност вакцинације.

„Заборавите на заблуде ових људи. Време је да се вакцинацијом заштитимо од ове пандемије. Нека срећа прати и вакцинисане и невакцинисане. Свако добро“, накључио је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс