Србија

Обратите пажњу! ОВА ВАКЦИНА НАЈВИШЕ ШТИТИ! Најновија истраживања показала: „За нијансу делотворнија од других“

Корона вирус не јењава. Према последњим подацима у Крагујевцу је 260 новозаражених. Прво истраживање делта соја корона вируса је обављено.

Професор микробиологије на Факултету медицинских наука у Крагујевцу Дејан Баскић објаснио је каква је клиничка слика и ко обољева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вакцинисани много ређе имају тежу клиничку слику. Другачији је однос хоспитализованих пацијената 1:5, а у најтежим јединицама преко 20. – рекао је Баскић.

Он је навео да свака вакцина штити, али да се једна истиче.

– Заиста све раде у оквирима својих могућности, Фајзер је и био и сада је за нијансу бољи, али све вакцине које су коришћене у Србији раде. Нема неке значајније разлике. – објаснио је Башкић.

Истраживање које је завршено ових дана односи се на делта сој, другачију варијанту вируса у односу на ону каква је била када су прављене вакцине. Потврђено је да се и вакцинисани разболевају, али невакцинисани три пута више.

Највише оболелих је међу онима који су примили кинеску вакцину, коју је у Србији примило највише грађана. У Крагујевцу се, од свих вакцинисаних, 75 одсто одлучило за Синофармову вакцину. То значи да је, када се погледа однос у процентима, свака вакцина имала исту ефикасност и сличан број оболелих.

До најбитније разлике долази се у делу истраживања који се односи на хоспитализоване.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com