Србија

ОГЛАСИЛА СЕ ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Све спремно за ковид пропуснице,ево шта нас чека!

Фото: Јутјуб

Премијерка Србије Ана Брнабић прокоментарисала је данас увођење ковид пропусница због актуелне епидемиолошке ситуације

Због лоше епидемиолошке ситуације струка разматра увођење ковид пропусница, односно документа који би условио грађане да буду вакцинисани, тестирани на корону или да имају потврду о прележаној болести како би улазили у кафиће, ресторане, тржне центре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијерка је данас у обиласку Винче за медије потврдила да је све спремно за увођење ове мере.

– Спремили смо све за ковид пропусницие. Оне нису сребрни метак за решавање ситуације, оне су само начин да мотивишете младе да се вакцинишу и ништа више од тога. Одговор на све ово је вакцинација. То је поражавајуће, јер је то део грађанске солидарности. Демократија је таква, не можемо да уведемо обавезну вакцинацију – казала је она током обиласка нове депоније у Винчи.

– Свој део посла смо урадили, међу првима смо набавили вакцине. Ускоро добијамо и пету вакцину, отворили смо три нове болнице, купили медицинску опрему, респираторе, лекове… Постоји део тога где је лична одговорност. Можемо да их уведемо (ковид пропуснице) и разговарамо о томе… Можемо до сутра да причамо до томе, али то неће решити проблем – истакла је она и поновила да је вакцина једино решење против пандемије коронавируса.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com