Русија

ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК ПУТИН! Руски лидер проговорио о пореклу короне! Ово је кључно за људску врсту!

ДРЖАВЕ морају да се боре против пандемије корона вируса заједно уместо да политизују питање о пореклу вируса, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин на Источном економском форуму у Владивостоку.

– Покушај да се открије узрок је добра ствар, али није у реду политизовати ствари. Када почне политизација, вера у закључке који су базирани на политичком приступу опада, јер одмах схватимо да смо далеко од истине. Све наше студије би требало да буду базиране на објективним подацима – рекао је Путин, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Русије сматра да би борба против ковида требало да уједини свет.

– Ово је кључно за људску врсту. Особе које политизују ствар праве велику, опасну грешку у борби против пандемије – нагласио је Путин.

Он се осврнуо и на Иран, односно на чињеницу да „Запад не жели да укине било које санкције Ирану, који се такође бори против ковида.“

– Што се тиче Ирана, не желим да улазим у политичке детаље, али тој држави и даље треба помоћ, а санкције им нису укинуте. Чак не постоје ни разговори на ову тему. Нисам још споменуо и друге државе. Узмимо пример Венецуеле: политика је политика, али хуманитарна питања остају хуманитарна – нагласио је Путин.

Он је истакао да цео Запад често наглашава потребу стављања хуманости на прво место када је реч о међународним односима.

– Па где је онда та хуманост – запитао се Путин, додајући да санкције које се тичу испоруке вакцина и лекова нису укинуте неким земљама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг