Регион

ОРБАН ШОКИРАО СВЕ: Ево зашто нећу увести локдаун!

Фото: Јутјуб

Будимпешта — Премијер Мађарске Виктор Орбан рекао је данас да би нови локдауни због ковида били неправедни према шест милиона људи који су ревакцинисани.

Али, додао је он, уколико би икакве рестрикције биле уведене, онда би имунизациони сертификат имао важну улогу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Орбан је рекао да постоји одређен отпор да вакцинација буде обавезна и да је најбоље што је могло да се уради то да се начини вакцинација за здравствене раднике обавезном, док се приватници охрабрују да од својих запослених траже да се имунизују, пренела је агенција МТИ.

Како је нагласио за национални радио, Мађари не би волели да им се влада меша у лична питања, и „влада је то примила к знању“.

Поводом 4. Демографског самита који је одржан јуче у Будимепшти, Орбан је рекао да су питања индустрије, зеленила, дигитализације важна, али да будућност лежи у деци. „Ако желимо да видимо нашу земљу као део Европе, морамо имати породице и дете. Запад тренутно није самоодржив“, рекао је Орбан.

Када је реч о питањима LGBTQ заједнице, Орбан каже да их разуме. „И њима је потребно место под сунцем. Међутим, не може се закон уводити на основу изузетака. Не прихватамо да они желе да подижу нашу децу. Ми ћемо их подизати“, рекао је мађарски премијер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг