Свет

Ово ће разбеснети Србе! БАЈДЕН АКТИВНО ПРОМОВИШЕ КОСОВО У СВЕТУ! Амерички лидер пронашао лажној држави моћног савезника!

Амерички државни секретар Ентони Блинкен обећао је да ће помоћи Израелу у проширењу односа са Косовом и арапским светом.

Блинкен је, промовишући подршку Бајденове администрације у нормализацији односа земаља Блиског истока са Израелом, поменуо и Косово које је успоставило дипломатске односе са државом Израел, преноси МЕМО.

– Бајденова администрација ће наставити да гради нормализацију и настојаће да промовише побољшане односе између Израела са Мароком, Бахреином, Уједињеним Арапским Емиратима и Суданом, који је такође потписао Абрахамске споразуме, као и Косово које је успоставило дипломатске односе са Израелом почетком године – изјавио је он.

Блинкен је додао да ће САД настојати да подстакну више земаља да следе пример Емирата, Бахреина и Марока.

– Желимо да проширимо круг мирољубиве дипломатије, јер је у интересу земаља у региону и широм света да се Израел третира као и свака друга земља – наводи Блинкен.

Косово је, заједно са САД, основало амбасаду у Јерусалиму у Израелу у марту ове године, док је успоставило дипломатске односе са земљом почетком 2021. године.

 

 

 

 

 

 

Извор: SrbijaDanas.com/Kosovo Online