Србија

Ово морате знати! НА РАЧУНЕ РОДИТЕЉА ЛЕЖЕ 6.000 ДИНАРА: Конкурс је и даље отворен, потребна вам је потврда из школе и лична карта

У Београду се до сада више од 22.000 родитеља чија деца иду у први и други разред основне школе пријавило за градску субвенцију за куповину уџбеника, изјавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Он је, приликом обиласка Основне школе „Радоје Домановић“ на Новом Београду, подсетио да право на ту субвенцију има 34.000 родитеља у главном граду и позвао све који се до сада нису пријавили да то учине до 30. септембра, до када је отворен конкурс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Појаснио је да се родитељи за ову градску помоћ пријављују уз потврду из школе да је дете уписано у први или други разред, очитану личну карту чиме доказују да су родитељи и законски заступник детета и копију платне картице са текућим рачуном.

„Пријава може да се изврши онлајн, а може и писаним путем и у року од десетак дана стиже око 6.000 динара на њихов рачун, што је новац једнак цени четири уџбеника за први и други разред – српски, математика, свет око нас и изабрани страни језик. Та вредност зависи од издавача до издавача, а просечно је око 6.000 динара „, рекао је Весић.

Додао је да Град Београд на тај начин жели додатно да помогне родитељима да лакше прођу септембар, када имају велике трошкове јер деца полазе у школу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Ало.рс