Свет

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Шокантне тврдње! Ево како ће се САД и Русија договорити за Украјину

Сједињене Америчке Државе планирају ускоро да се реше Украјине предајући је Русији, али ће покушати да изађу из овог договора као геополитички победници.

До овог закључка дошао је познати украјински политиколог Руслан Бортник, коментаришући ситуацију на међународној сцени. Бортник је Украјинцима отворио очи за прави однос Сједињених Држава према Кијеву, а такође је објаснио и како ће Вашингтон предати Украјину у руке Москве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руслан Бортник је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да је Украјина заправо изгубила статус геополитичког инструмента, који је Запад користио за притисак на Руску Федерацију.

Сада САД планирају да се реше Кијева, покушавајући да преговарају са Москвом о одређеном споразуму, из којег Американци желе да изађу као победници.

Дакле, према речима политиколога, америчка администрација очекује да ће моћи да натера Русију да савезничку сарадњу са Кином размени за Украјину.

Међутим, Вашингтон греши, јер је Москва одавно изгубила интересовање за оно што се дешава у суседној земљи и не планира да пристане на такав договор. Кијев је престао да игра важну улогу у геополитичкој стратегији Русије.

Бортник је уверен да ће Сједињене Државе, упркос одбијању Русије од таквог договора, пре или касније предати Украјину у руке Москве са одустајањем од услова.

Дакле, за седам година након државног удара, Кијев је успео да умори цео Запад, а такође је престао да буде од интереса за Европу и САД.

Русија, будући да је у победничкој позицији, може диктирати своје услове Вашингтону, као и узети Украјину, зарађујући додатне бодове на међународној арени.

Тако Москва заправо може да испоручи ултиматум Сједињеним Државама, на шта ће Американци пристати без посебних примедби.

„Москва је у бољој позицији за преговарање од Вашингтона. Сама Русија може у преговорима диктирати своје услове Сједињеним Државама. Москва данас има слободне руке, може да направи било какве компромисе са Западом. Присиљава Запад на преговоре, на неке уступке, јер као резултат свих ових споразума Русија не губи ништа, већ само добија“, рекао је Бортник.

Политиколог је такође скренуо пажњу на то да ће Американци, највероватније, предати Украјину у руке Москве, не проширујући своје планове. Вашингтон вероватно неће јавно објавити такве намере.

 

Извор: Webtribune.rs