Спорт

Ово нису очекивали! ПРОРАДИО СРПСКИ ИНАТ: Питали су Нолета о Американцима, Ђоковић овим речима УЋУТКАО Њујорк!

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је, после пласмана у 2. коло УС Опена, да се труди да се не обазире на понашање публике, а похвалио је и ривала, талентованог Данца Хелгора Рунеа.

Навијачи на „Артур Ешу“ очигледно су стали на страну Рунеа, а у неколико наврата су скандирали његово име, уз звиждуке најбољем на свету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ноле је истакао да има искуства са непријатном атмосфером која није успела да га поремети, а можда га је чак и додатно мотивисала.

– Нисам стварно чуо, не знам шта су скандирали. Мислио сам да само звижде. Не знам, није баш била идеална атмосфера за мене. Био сам и играо у разним лошим атмосферама, па знам како да изађем на крај са тим – оценио је Ђоковић понашање Американаца.

Србин је имао само речи хвале за Рунеа, кога је савладао са 3:1 по сетовима.

– Тешко је причати о трећем и четвртом сету јер се једва кретао. Ја сам добро кренуо, одлично сам одиграо први сет. Све је ишло добро, али ми је одједном нестао први сервис. Били су то лоши проценти и свака част њему на борби. Имао је публику иза себе. Он је играо први меч, а ја имам много искуства овде, ипак ми је било тешко. Осећао сам се зарђало на почетку. Задовољан сам како се завршило, али није била фер борба јер је он био повређен. Тешко је то правило што не може да узме медицински тајм-аут. Проблеми са грчевима су тешки, знам да треба да уради све да их избегне, али знам и да се дешава – казао је Ноле, а затим се позабавио највећом препреком по повратку на терен.

– Цела тениска заједница има велика очекивања и велики је притисак. Волео бих да победим и испишем историју, то је нешто што ме инспирише. Тренутно сам фокусиран само да дајем све од себе сваког дана. Знам да звучи као клише, али морам тако. Имам другачију рутину од осталих играча и увек радим оно што ми је доносило добро у прошлости. Имам формулу која ми ради добар посао већ годинама. Ипак, то ми не гарантује да ће радити сваки пут – апострофирао је Новак Ђоковић.

Србин ће се у 2. колу УС Опена састати са Холанђанином Талоном Грикспуром, који је надиграо Немца Јана Ленарда Штруфа резултатом 3:2.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс