Свет Србија

ПАПА ФРАЊА УПОРЕДИО КАТАЛОНИЈУ СА КОСОВОМ! Ове речи су шокирале Србију!

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања је у интервјуу датом шпанској радио станици „Коуп“ ситуацију у Каталонији упоредио са дешавањима на Косову.

– У историји је било много случајева независности. Постоје земље у Европи које су данас још у процесу независности, погледајте Косово и сву ту област која се преправља – рекао је папа а преноси Интермагазин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Затим се папа осврнуо на специфичан случај Шпаније како би истакао да сами Шпанци „морају судити“, али је рекао да је „најважнија ствар у овом тренутку у било којој земљи која има ову врсту проблема да их упитате да ли су се помирили са сопственом историјом“.

– Не знам да ли се Шпанија потпуно помирила са сопственом историјом, посебно историјом прошлог века – рекао је папа, који је додао да ако није, да мора да направи корак помирења са својом историјом, што не значи одустајање од сопствених ставова, већ улазак у процес дијалога и помирења.

– Свака влада, без обзира на њен предзнак, мора преузети одговорност за помирење – закључио је папа, преноси „Косово онлајн“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс