Србија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Албански политичар: „Курти је изгубио, Косово је Србија“

Председник Социјалдемократске партије Дардан Молићај каже да је премијер тзв. Косова Аљбин Курти поражен, јер се одрекао суверенитета јужне покрајине.

Како истиче, Курти је прихватио Србију као акционара на Косову јер са њом разговара о, како каже, унутрашњим питањима, а прихватио је и легитимитет Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Молићај је тако реаговао на Фејсбуку на јучерашњу изјаву потпредседника владе самопрокламованог Косова Бесника Бисљимија да је споразум о регистарским таблицама са Београдом близу. Навео је да је Куртијева влада „дала легитимитет паралелним структурама на северу Косова“ и потврдила одрицање Косова од свог суверенитета због, како наводи, омогућавања коришћења КМ регистарских таблица на северу, које ће бити, каже, конфисковане само ако пређу на југ.

Молићај каже да на тај начин Куртијева влада третира север као посебан простор на коме нема суверенитет. Поводом навода Бисљимија да ће се Росу повући са прелаза и да ће их заменити Кфор, Молићај каже да то значи предају суверенитета Кфору.

“Правна основа Кфора на Косову је Резолуција 1244, која Косово види као део Србије. Предаја суверенитета Кфору значи да Куртијева влада признаје легитимитет Резолуције 1244”, написао је Молићај.

Навео је и да је Курти тако одузео Косовској полицији право да остане на северу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине